Gevulde koeken

Gevulde koeken feature image 01

Deze gevulde koeken zijn echt om van te smullen! Hard van buiten, en heerlijk zoet en zacht van binnen. Tip: Eet ze als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze extra lekker. Om het deeg te zoeten kan je Stevia suiker ‘extra sweet’ van Greensweet gebruiken.

Gevulde koeken

Porties

4

porties
Calorieën

300

kcal
Bereidingstijd

15

Minuten
Wachten

20

Minuten

Ingrediënten

  • 100 gram speltbloem of speltmeel

  • 4 theelepels Stevia Suiker

  • 50 ml kokosolie (gesmolten kokosboter)

  • 1 ei

  • 100 gram amandelmeel voor de vulling

  • Circa 80-100 ml rauwe honing (koudgeslingerd)

  • Amandelen (met of zonder velletje) ter garnering

  • Extra benodigdheden
  • 3 vellen bakpapier

  • Deegrol

  • Ronde uitsteekvorm

  • 2 mengkommen

  • Bakplaat en oven

Instructies

  • Haal eerst de bakplaat uit de over en bedek het met vetvrij vakpapier.
  • Verwarm de over voor op 170 graden
  • Neem een ruime kom en meng hier de bloem en Stevia suiker in.
  • Voeg het ei en de kokosolie toe. Roer het met een vork door elkaar, totdat er een deegmassa ontstaat.
  • Maak er een bal van en zet het 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Meng met een vork het amandelmeel met de honing tot een makkelijk kneedbaar deeg. Let op dat het niet te nat is, maar ook niet te korrelig en droog.
  • Zet dit mengsel vervolgens in de ijskast om op te stijven.
  • Doe bakpapier op het aanrecht leggen. Leg hier vervolgens het deeg op, met een extra vel bakpapier er bovenop.
  • Rol vervolgens het deeg uit tot het circa 0,5 cm dik is.
  • Steek er met de uitsteekvorm of met een glas het gewenste aantal en formaat rondjes uit en leg de rondjes op de bakplaat.
  • Maak van het amandeldeeg zoveel balletjes als je nodig hebt en leg die op de rondjes.
  • Leg op alle amandeldaag balletjes een rondje van het deeg en druk de randen voorzichtig aan met een vorm. Maak de gevulde koek helemaal af, door in het midden een amandel toe te voegen!
  • Bak daarna de gevulde koeken circa 25 minuten op 170 graden totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.

Opmerkingen

  • Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.