Chocoladetaart

Chocoladetaart feature image 03

Ben je ook zo verslaafd aan chocolade? Dan is dit echt de perfecte taart voor jou! Deze overheerlijke taart kan je wel elke dag eten, mjum! Het leuke aan deze taart is dat je hem ook daadwerkelijk elke dag van je leven kan eten als je wilt. Deze lekkere chocolade taart is namelijk grotendeels gemaakt van avocado. Maar geen zorgen, je proeft er niets van!

Veel mensen denken dat de avocado een dikmaker is, maar de vetten in de avocado zijn vooral erg gezond. De bodem bestaat deels uit amandelmeel en kokosschaafsel. De kokos is echt een fantastische smaakcombinatie met de chocolade. Als je deze taart voor je neus hebt staat, loopt het water je in de mond.

Chocoladetaart

Porties

15

porties
Calorieën

179

kcal
Bereidingstijd

20

Minuten
Wachten

50

Minuten

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel

  • 75 gram gemalen kokos

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie voor de bodem

  • 2 flinke net rijpe avocado’s

  • 65 gram (rauwe) ongezoete cacaopoeder

  • 2 eetlepels gesmolten Kokosolie voor de vulling

  • Rasp van 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille extract

  • Bakje frambozen of ander fruit ter garnering

  • Extra benodigdheden
  • Mixer/ keukenmachine

  • Mengkom

  • Springvorm van circa 18 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met kokosolie.
  • Doe de kokos, het amandelmeel en het zout in de keukenmachine (of mixer) en meng het goed door elkaar.
  • Voeg dan de ahornsiroop en kokosolie toe en meng dit door totdat er een deegachtige massa ontstaat.
  • Maak een deegbal en leg die in de springvorm. Maak het plat, verspreid het deeg over de bodem en neem de halve hoogte aan de zijkant mee.
  • Druk het deeg goed aan.
  • Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten op een rooster in het midden van de oven.
  • Verwijder de springvorm rand en laat het ongeveer een vijf minuten afkoelen.
  • Plaats de bodem daarna in de vriezer om hem hard te laten worden.
  • Als de bodem in de vriezer aan het afkoelen is, maak je de chocoladevulling.
  • Doe de avocado’s, cacaopoeder, ahornsiroop, kokosolie en vanille rasp of extract in een kom, en mix met een mixer of keukenmachine alles door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Giet de chocoladevulling in de afgekoelde taartbodem en strijk het mooi glad met een natte lepel.
  • Laat de taart tenminste een uur in de koelkast staan voordat je de taart gaat eten.
  • Versier de taart kort voor het aansnijden met frambozen of ander fruit naar keuze. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een mooie rant te maken met frambozen, of hem te bestrooien met chocoladehagelslag.

Opmerkingen

  • Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.