Italiaanse Koffiekoekjes gezoet met Ahornsiroop

Smullen zonder Suiker! Italiaanse KoffiekoekjesJe ziet ze vast wel eens liggen in het schap van de supermarkt of bij de bakker, die heerlijke harde zoete italiaanse amandelkoekjes waar het water je van in de mond loopt. Maar er zit zo veel suiker in, dus toch maar snel even doorlopen en laten liggen… Hier is de oplossing, een recept zonder geraffineerde suiker voor circa 24 heerlijke koekjes!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Hak de amandelen in grove stukken.

Bereiden

Doe het speltbloem, bakpoeder en zeezout in een kom en roer goed door. Roer in een andere kom één voor één drie eieren los en meng de kokosolie, melk en ahornsiroop erdoor. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en rasp de vanillezaadjes er aan de binnenkant met een mesje uit. Mix dit door het eiermengsel. Spatel in twee delen rustig het bloemmengsel door het eiermensel zodat een luchtig deeg ontstaat. Voeg de amandelstukjes toe en kneed er goed doorheen. Verdeel het deeg in twee delen en rol hier staven van, leg op de bakplaat en druk een beetje plat.

Bakken

Bak 25 minuten, haal uit de oven, maar laat de oven aan staan! Laat ongeveer 5 minuten afkoelen en snij de staven met een glad mes diagonaal in plakjes van circa 1,5 centimeter. Bak de koekjes circa 15 minuten op 160 graden totdat ze goudgeel zijn, Draai de koekjes halverwege even om zodat ze aan alle kanten goed doorbakken. Laat afkoelen op een rooster. Je kan de koekjes meteen opeten of even bewaren, hoe langer je ze bewaart des te harder ze worden.

Buon appetito…!

In deze deze video zie je hoe je supersnel deze heerlijke Italiaanse Koffie Koekjes zonder suiker maakt.

Zin in meer recepten zonder geraffineerde suiker? Lees dan mijn boek ‘Smullen zonder Suiker!

Boek: Smullen zonder suiker!

  • bereiding: 20 minuten
  • baktijd:15 minuten
  • calorieën per koekje: 116
  • koolhydraten per koekje: 13
  • circa 24 koekjes

Wat heb je nodig?

  • 550 gram speltbloem
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • snufje zeezout
  • 50 ml ontgeurde kokosolie (kokosvet laten smelten)
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel soja- of rijste- of koemelk
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram ongepelde amandelen

Extra nodig:

  • keukenmachine/mixer

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>