Recept | Chocoladetaart met Avocado (die je niet proeft)!

Chocoladetaart recept

Chocolaaaaaaaaaaaaa!

Als je verslaafd bent aan chocolade zoals ik, dan is dit echt de taart voor jou! Ik kan deze taart echt elke dag wel eten, mjum! De chocolade vulling van de taart bestaat grotendeels uit Avocado, maar die proef je niet. Veel mensen denken dat de avocado een dikmaker is, maar de vetten in de avocado zijn vooral gezond. De bodem bestaat deels uit amandelmeel en kokosschaafsel en kokos is echt een fantastische smaakcombinatie met chocolade. Nu ik dit opschrijf loopt het water me alweer in de mond, ik neem nog ff een stukje hoor. ;-)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met een beetje kokosolie.

Bereiden

Doe de kokos, het amandelmeel en het zout in de keukenmachine (of mixer) en meng goed door elkaar. Voeg dan de ahorn siroop en kokosolie toe en meng nog even door totdat een deegachtige massa ontstaat. Maak een deegbal en leg die in de springvorm en maak plat en verspreid het deeg over de bodem en tot de halve hoogte aan de zijkant. Druk het deeg goed aan.

Bakken

Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten op een rooster in het midden van de oven. Verwijder de springvorm rand en laat ongeveer een vijf minuten afkoelen. Plaats de bodem daarna de vriezer om hard te laten worden.

Vulling

Als de bodem in de vriezer aan het afkoelen is, maak je de chocolade vulling. Doe de avocado’s, cacao poeder, ahorn siroop, kokosolie en vanille rasp of essence in een kom, keukenmachine of blender en mix alles door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat.

Giet de chocolade vulling in de afgekoelde taartbodem en rijk mooi glad met een natte lepel. Laat de taart tenminste een uur in de koelkast staan voordat je de taart gaat eten.

Garneren

Versier de taart kort voor het aansnijden met frambozen of ander fruit naar keuze.

Enjoy!

Zin in meer recepten zonder geraffineerde suiker? Lees dan mijn boek ‘Smullen zonder Suiker!

Boek: Smullen zonder suiker!

  • bereiding: 20 minuten
  • baktijd: 15 minuten
  • calorieën per 1/12e deel: 278
  • koolhydraten per 1/12 deel: 6

Wat heb je nodig?

  • 200 gram  Amandelmeel
  • 75 gram gemalen Kokos
  • 2 eetlepels Ahornsiroop
  • 2 eetlepels gesmolten Kokosolie voor de bodem
  • 2 flinke net rijpe Avocado’s
  • 65 gram (rauwe) ongezoete Cacao poeder
  • 2 eetlepels gesmolten Kokosolie voor de vulling
  • rasp van 1 Vanille stokje of 1 theelepel Vanille extract
  • bakje Frambozen of ander fruit ter garnering

Extra nodig:

  • mixer/ keukenmachine
  • mengkom
  • springvorm van circa 18 cm

Tip:

Maak meteen een dubbele portie van de vulling en vries in, dan ben je volgende keer dat je deze taart weer wil maken snel klaar!



 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>