Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben Karlijn Smeets, zelfstandig creatief marketing-, branding- en designprofessional, getrouwd met Maarten en moeder van twee prachtige dochters van 13 en 17 jaar. Mijn hobbies zijn; koken en bakken, onze groentetuin, tekenen en schilderen en woon- en (mode)tijdschriften lezen. Verder vind ik het leuk om ‘van niets iets te maken’ en ‘dingen mooi te maken’, Klinkt misschien een beetje vaag, maar zo is het! Hieronder vertel ik jullie in het kort hoe ik gekomen ben waar ik nu ben met deze website.

Ik vond mezelf te dik had vaak hoofdpijn en was altijd moe…

Een aantal jaar geleden geleden zat ik niet lekker in mijn vel en ik had het te druk: privé en op het werk. De boodschappenkar werd gedachteloos volgeladen en alles ging op. Ik voelde me te dik, had veel hoofdpijn, was altijd moe en had nog tig andere klachten. Zo kon het niet langer! Gezonder leven en met snoep en suiker stoppen was wat ik zou gaan doen. Dat was echt afkicken, want ik was jarenlang verslaafd aan suiker geweest! Maar zonder lekker snoepen kon ik niet, dus ging ik in de supermarkt op zoek naar alternatieve producten.

Aangepaste recepten

Dat was een ‘eye opener’, ik besefte dat bijna alle zoete lekkernijen geraffineerde suikers bevatten of gezoet zijn met onnatuurlijke zoetstoffen.
Omdat ik van zoet hou, ben ik ‘gewone’ koek- en snoep-recepten aan gaan aanpassen, door geraffineerde suikers te vervangen door natuurlijke varianten. Ook ben ik me gaan verdiepen in de werking van koolhydraten en van goede en slechte vetten. Deze kennis komt hier allemaal samen in mijn recepten.

Zoet en bewuster eten

Als echte liefhebber van zoetigheid, heb ik een weg gevonden om zoet én gezonder te eten. Ik sta echt niet elke dag in de keuken zoete recepten te maken. Ongeveer één a twee keer per week en met verjaardagen iets vaker.
Door het zelf maken van recepten ben ik me ook veel meer bewust van wat ik eet. Vroeger had ik vanwege mijn suikerverslaving geen rem, het pak koekjes ging vaak in één of twee keer leeg. Dat is nu gelukkig verleden tijd.

Voordelen van leven zonder geraffineerde suikers voor mij:

meer energie – mijn gewicht is afgenomen – een mooiere huid
geen suikerdips meer – betere weerstand – de hoofdpijn is weg

Recepten die iedereen kan maken

Omdat ik het iedereen gun om gezonder te leven, maar wel te blijven smullen, heb ik deze website en een boek gemaakt. Dit zijn recepten die iedereen kan maken. Samen met voedingsdeskundige Laura Korssen van Loor Food Coaching heb ik aan de recepten voor het boek gewerkt. Want natuurlijk begrijpen wij dat je, ook als je iets zelf bakt, nog steeds wil weten hoeveel koolhydraten en calorieën dat plakje cake of die koekjes bevatten 🙂

Heel veel bak- en smulplezier met de tips en de recepten op deze site!

Karlijn

Print Friendly, PDF & Email