Koningsdag donuts

Koningsdag donuts feature image 01

Natuurlijk wil je ook op Koningsdag smullen van iets dat lekkers wat suikervrij is, maar ook nog eens oranje. Is dit jouw dilemma? Dan is dit een super leuke recept voor jou. Speciaal voor Koningsdag: oranje Donuts! Dit is ook echt een leuk recept om samen met kinderen te maken en/of te versieren.

De donuts zijn gemaakt van amandelmeel en gezoet met Steviala Kristal Sweet. In dit recept wordt Steviala amandelmeel gebruikt. Dit is rijk aan vitamine E, licht verteerbaar en bevat maar 1/10 van de koolhydraten van gewone bloem. Voor de topping kan je verschillende producten kiezen, bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Je kan ook zelf icing maken van Steviala Frost bijvoorbeeld. Deze icing is echt heel zoet en een favouriet onder kinderen.

Koningsdag donuts

Porties

6

porties
Calorieën

173

kcal
Bereidingstijd

20

Minuten
Wachten

20

Minuten

Ingrediënten

  • 125 gram  Steviala amandelmeel

  • 4 eieren

  • 3-4 eetlepels Steviala Kristal Sweet

  • Snufje zout

  • Theelepel (wijnsteen) bakpoeder

  • 1 theelepel Stevia bourbon vanille druppels

  • Griekse Yoghurt en/of Steviala Frost

  • Natuurlijke kleurstof Biovegan kleurenpret van Ekoplaza

  • Extra benodigdheden
  • Mixer

  • Mengkom

  • Donut bakvorm (6 stuks) (bijvoorbeeld deze harde bakvorm of deze soepele)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de bakvorm in.
  • Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten in. Mix het geheel goed door elkaar, totdat er een luchtig beslag ontstaat.
  • Schep met een grote eetlepel, twee eetlepels in iedere donut vorm.
  • Bak de donuts 20 minuten op 160 graden, totdat ze mooi omhoog gerezen en goudbruin van kleur zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat het even afkoelen. Haal ze vervolgens uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • Versier de donuts met icing of kwarktopping.

Opmerkingen

  • Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.