Koningsdag Donuts van Amandelmeel gezoet met Stevia

Recept Oranje Donuts Suikervrij

Oranje Boven!

Natuurlijk willen we ook op Koningsdag smullen van iets dat lekker en suikervrij is en dat er ook oranje uitziet. Dan is dit een super leuk recept. Ik heb speciaal voor Koningsdag oranje Donuts gemaakt, heerlijk! Dit is ook echt een lekker en leuk recept om met kinderen te maken en/of te versieren. De donuts zijn gemaakt van amandelmeel en gezoet met  Steviala Kristal Sweet. Ik gebruik Steviala Amandelmeel, want dit is rijk aan vitamine E, lichtverteerbaar en bevat maar 1/10 van de koolhydraten van gewone bloem. Voor de topping kan je verschillende producten kiezen, bijvoorbeeld griekse yoghurt of icing gemaakt van een alternatief voor poedersuiker zoals Steviala Frost. Deze icing is echt heel zoet, de kinderen vonden deze versiering het lekkerst, maar was te zoet naar mijn smaak. De griekse yoghurt topping heeft mijn voorkeur, een beetje zoet en lekker fris!

Je kan de Donuts kort vantevoren maken of juist ruim vantevoren maken en invriezen. haal ze dan minimaal 3 uur voordat je ze wil gaan versieren/eten uit de vriezer. Het is ook het beste om de topping net voor het serveren erop te smeren, dan zien de Donuts er het mooiste uit. Als je ze langer laat staan, trekt de topping een beetje in de Donuts en kunnen er door uitdroging scheurtjes in de topping gaan ontstaan.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de donut bakvorm (6 donuts) in.

Bereiden

Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten in en mix het geheel goed door elkaar totdat er een luchtig beslag ontstaat. Schep met een grote eetlepel, twee eetlepels in iedere donut vorm.

Bakken

Bak de Donuts 20 minuten op 160 graden totdat ze mooi omhoog gerezen en goudbruin van kleur zijn. Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en haal ze uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Versieren!

Icing/Kwark topping
Om icing te maken, kan je griekse yoghurt of Steviala Frost gebruiken. Bij de griekse yoghurt kan je eventueel voor de smaak een druppeltje Stevia bourbon vanille druppels erdoorheen mengen. Voor de kleur koos ik voor natuurlijke kleurstof van Ekoplaza. Je kan natuurlijk ook een ander (natuurlijk) kleurmiddel naar keuze gebruiken. Meng dit goed door elkaar totdat je de kleur mooi vindt. Daarna de icing/kwark op de Donuts smeren of desgewenst nog witte strepen eroverheen maken met een spuitzakje.

Fijne Koningsdag!
Donut Worry be Happy!

Zin in meer recepten zonder geraffineerde suiker? Lees dan mijn boek ‘Smullen zonder Suiker!

Boek: Smullen zonder suiker!

  • bereiding: 20 minuten
  • baktijd: 20 minuten
  • calorieën per donut (zonder topping): 173
  • koolhydraten per donut (zonder topping): 2,2
  • 1 portie deeg maakt 6 grote donuts

Wat heb je nodig?

Extra nodig:

Tip:

Maak meteen een dubbele portie, mjam! 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *