Warme Chocolademelk zonder suiker

Nu het  kouder wordt, is het echt weer gezellige ‘warme choco tijd’. Heb je wel eens gekeken hoeveel suiker er zit in de standaard (kinder)drinkchocolade poeders en pakjes? Niet doen, namelijk heeeeeeel erg veel en dat kan anders! Gewoon met ongezoet cacaopoeder aan de slag. Het staat vaak naast of vlakbij de gezoete cacao-poeders in het supermarktschap.

Smullen zonder Suiker! Chocolademelk

Ongezoete cacaopoeder smaakt wat bitterder, maar daar kan je zelf natuurlijk wat aan doen met natuurlijke zoetmakers (van jouw voorkeur).

Wat heb je nodig voor 1 kop Chocolademelk?

- 250 ml gewone melk, sojamelk, amandelmelk, of je eigen ‘voorkeursmelk’.
– 2 eetlepels (rauw) ongezoet cacaopoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 vanillestokje waar je de vanille uitschraapt of 1 theelepel vanille extract (zit vaak suiker in, let op de verpakking!)
– naar smaak een beetje natuurlijke zoetmaker van jouw voorkeur ( zoals honing, vloeibare stevia, ahorn siroop, etc)

Bereiden

Verwarm de melk van je voorkeur en doe er meteen cacaopoeder, kaneel en vanille bij.
Laat heet worden, maar let op de de chocolademelk niet kookt. Schenk in een grote beker en voeg naar smaak natuurlijke zoetmaker toe.

Enjoy!

Iets lekkers erbij?

Omdat ik geen geraffineerde suiker eet, maak ik tijdens de Sinterklaastijd kruidnootjes, marsepein en speculaas uit mijn eigen boek. Het recept voor kruidnootjes vind je trouwens ook op deze website.  Andere recepten voor de feestdagen vind je natuurlijk in mijn Smullen zonder Suiker! boek. Misschien een leuk kado idee voor de Sint? ;-)

Karlijn

Boek: Smullen zonder suiker!

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>