Natuurlijke Zoetmakers

Natuurlijke Zoetmakers feature image 01

Samenvatting artikel

Niet alle natuurlijke zoetmakers zijn gezond. Gelukkig zijn er wel een aantal natuurlijke zoekmakers die heerlijk smaken en ook nog eens gezond zijn. Wil je meer weten over natuurlijke zoetmakers? Lees dan snel dit artikel.

Dadels

Dadels zijn gezonde mineraalbommetjes! Ze bevatten veel vitamine b, kalium en koper. Door deze vele voedingstoffen zijn dadels erg goed voor je. Blijf er alleen niet onbeperkt van eten, want ze bevatten wel veel vruchtensuikers. De meest voorkomende dadel in recepten zijn de medjool dadels, deze zijn extra groot, lekker zacht en vol van smaak.

Gedroogd fruit

Net als dadels, is gedroogd fruit een goede zoetmaker. Kies voor de ongezwavelde variant. Door de vezels zijn gedroogde vruchten goed voor de spijsvertering en de stoelgang. Bovendien bevatten ze ijzer, kalium, foliumzuur en vitamine b.

Bananen

Bananen zijn echt de perfecte zoetmaker in je recepten. Ze bevatten veel vezels, goede vetten en zijn een bron van magnesium en kalium. Door al deze voedingsstoffen zijn ze erg goed voor de spijsvertering.

Honing

Honing bevat veel suikers, maar daarnaast bevat honing veel antibacteriële, antivirale en schimmeldodende stoffen. Deze dragen bij aan een goede weerstand, waardoor honing als suikervervanger een goede keuze is. Let goed op welke honing je koopt. Het is van belang dat je kiest voor een pure honing, namelijk rauw, biologisch en koud geslagen.

Ahornsiroop

Ahornsiroop is een natuurlijk zoetmiddel dat wordt gewonnen uit esdoornbomen. Het bevat mineralen, vooral mangaan, zink, ijzer, calcium en vitamine b2. Door de antioxidanten die ahornsiroop bevatten is hij erg goed in het bestrijden van schadelijke radicalen in je lichaam.

Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesem- en palmbloesemsuiker zijn ongeraffineerde suikers, dit betekent dat ze minder bewerkt zijn en daardoor nog alle vitaminen en mineralen bevatten: vitaminen B1, B2, B3 en B6 en de mineralen; kalium, magnesium, ijzer, boor, zink, zwavel en koper. Door de lage glycemische index stijgt de bloedsuiker niet zo snel.

Oerzoet

Oerzoet smaakt een beetje caramelachtig, het is ongeraffineerd, gedroogd sap van suikerriet. Omdat het niet geraffineerd is bevat het nog allerlei mineralen en voedingsstoffen. Kokosbloesemsuiker is gunstiger, omdat het een lagere glycemische index heeft, maar is veel duurder!

Natuurlijke zoetstoffen worden steeds populairder als alternatief voor geraffineerde suiker. Ze bieden een manier om zoetheid aan gerechten en dranken toe te voegen zonder de nadelen van suiker, zoals hoge calorieën en een hoge glycemische index. Bovendien bevatten veel natuurlijke zoetstoffen ook voedingsstoffen en antioxidanten die bijdragen aan een gezond dieet.