Wat is sorbetijs nou eigenlijk? Sorbetijs is ijs op waterbasis en zonder melkproducten. Watermeloen is het perfecte ingrediënt voor sorbetijs, omdat de vrucht van zichzelf al heel veel water bevat. Deze sorbetijs heeft een heerlijke frisse smaak en een mooie dieproze kleur. Daarnaast is het is ook nog eens makkelijk te maken. Handig voor de mensen met weinig tijd, maar die toch willen genieten deze zomer.
Watermeloen sorbet
Porties
15
portiesCalorieën
83
kcalBereidingstijd
20
MinutenWachten
120
MinutenIngrediënten
1 watermeloen van circa 2,5 kilo
6 eetlepels ahornsiroop of andere zoetmaker naar keuze
Sap van 2 limoenen
- Extra benodigdheden
Keukenmachine/blender
Ijsmachine of mixer en
Diepvriesbak
Instructies
- Snijd de watermeloen in stukjes, en verwijder de pitjes.
- Doe de meloen, ahornsiroop (of andere zoetmaker naar keuze) en het limoensap in een keukenmachine/blender en meng tot een gladde massa. Wil het in de blender niet goed mengen? Voeg dan een klein beetje water toe, dat helpt meestal wel.
- Als de hele meloen er niet in past, verdeel het dan en herhaal de stappen.
- Heb je een ijsmachine? Giet de massa in je ijsmaker en stel het juiste programma in. Even wachten en je hebt ijs!
- Heb je geen ijsmachine? Dan is dat geen probleem. Dit recept kan je ook maken zonder ijsmachine maar het resultaat zal wel iets anders zijn. De smaak daarentegen is net zo lekker.
- IJsmachines voegen namelijk lucht toe aan ijs zodat het luchtig wordt, met een mixer zal de massa wat vaster worden.
- Giet de massa in een grote diepvriesbak.
- Zet ongeveer 30 minuten in de vriezer, haal het er dan uit en mix goed door.
- Herhaal dit ieder half uur totdat je ijs romig en helemaal bevroren is.
- Maak er ijsbolletjes van en leg ze op een bordje of doe ze in een schaaltje.
Opmerkingen
- Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.