Donuts

Donuts feature image 01

Is jouw kind ook zo’n moeilijke eter en heb je echt meer inspiratie nodig voor lekkere en makkelijke recepten? Zoek dan niet verder want in deze blog vind jij alles over de lekkerste recepten voor kinderen (maar volwassenen vinden dit natuurlijk ook hartstikke lekker). Met dit recept kunnen de kinderen hun eigen donut versieren en daarna opeten, wat natuurlijk het allerleukste gedeelde is.

De donuts zijn gemaakt van amandelmeel en gezoet Greensweet Stevia suiker. Er wordt gebruik gemaakt van amandelmeel omdat dit rijk is aan vitamine, licht verteerbaar en weinig koolhydraten bevat. Voor de topping kan je verschillende producten kiezen, bijvoorbeeld (zelf gemaakte) hazelnootpasta, griekse yoghurt of icing gemaakt van een alternatief voor poedersuiker zoals Greensweet Poedersuiker. Deze icing is echt heel zoet en valt goed in de smaak bij kinderen!

Donuts

Porties

6

porties
Calorieën

173

kcal
Bereidingstijd

20

Minuten
Wachten

20

Minuten

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel

  • 4 eieren

  • 3-4 eetlepels Greensweet Stevia Suiker X-tra sweet

  • Snufje zout

  • Theelepel (wijnsteen) bakpoeder

  • 1 theelepel Greensweet Vloeibare stevia Vanille druppels

  • Griekse Yoghurt en/of Greensweet Icing

  • Natuurlijke kleurstof Biovegan kleurenpret van Ekoplaza

  • Extra benodigdheden
  • Mixer

  • Mengkom

  • Donut bakvorm (6 stuks)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten in. Mix het geheel goed door elkaar totdat er een luchtig beslag ontstaat.
  • Schep met een grote eetlepel, twee eetlepels in iedere donut vorm.
  • Bak de donuts 20 minuten op 160 graden totdat ze mooi omhoog gerezen en goudbruin van kleur zijn.
  • Haal ze uit de oven, laat het even afkoelen. Haal de donuts vervolgens uit de bakvorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
  • Meng 3 eetlepels Icingpoeder met een beetje water door elkaar, totdat er een smeuïge massa ontstaat.
  • Smeer of druppel dit over de donuts.
  • Om gekleurde icing te maken, doe je een halve eetlepel natuurlijke kleurstof toevoegen aan het mengsel van Icingpoeder en water.
  • Doe zoveel kwark als je denkt nodig te hebben in een bakje en meng dit zoals bij de icing, met een paar druppels natuurlijke kleurstof.
  • Voeg naar smaak 1 of twee druppels Greensweet vloeibare stevia Vanille druppels of een natuurlijk zoetmiddel van je voorkeur toe.
  • Je kan daarna de donut met suikervrije chocolade schaafsel versieren. Gebruik gewoon lekker wat je in huis hebt liggen.

Opmerkingen

  • Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.