Citroencake

Citroencake feature image 01

Weet je nog die dikke plakken cake die je vroeger wel eens bij oma kreeg? Lekker vol en zoet! Als je een keer niet lekker in je vel zit, bak dan deze gezonde variant op die oude en vertrouwde oma cake. Deze keer wordt hij gemaakt met amandelmeel. Dit is rijk aan vitamine e, licht verteerbaar en bevat maar 1/10 van de koolhydraten van gewone bloem. Vanwege de hoge voedingswaarde heb je na het eten van een stukje van deze cake al snel een verzadigd gevoel.

Citroencake

Porties

15

porties
Calorieën

179

kcal
Bereidingstijd

20

Minuten
Wachten

50

Minuten

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel

  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder

  • 0,5 theelepel zeezout

  • 150 ml ontgeurde kokosolie

  • (kokosvet laten smelten)

  • 4 eieren

  • 6 eetlepels rauwe honing

  • 2 citroenen

  • 1 vanillestokje

  • Extra benodigdheden
  • Cakevorm van circa 20 cm lang

  • Keukenmachine/mixer

  • Rasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Vet de bakvorm in met kokosolie.
  • Was de citroenen. Rasp één citroen een fijne rasp. Bewaar dit in een bakje voor later.
  • Snij de andere citroen door de midden en knijp hem uit in een bakje.
  • Neem een ruime kom en doe hier het amandelmeel, bakpoeder, zout, kokosolie, honing, eieren, citroensap en citroenrasp in.
  • Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal de vanillezaadjes er met een mesje aan de binnenkant uit.
  • Doe de vanille in de kom en meng het geheel tot een luchtig en glad beslag, en schenk dit in de cakevorm.
  • Bak de cake in 50 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is met een vork of satéprikker.
  • Wanneer dit nog niet het geval is, laat je de cake nog een minuut of 8 in de oven staan.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en bewaar op een koele plaats.

Opmerkingen

  • Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.