Kokos makronen gezoet met Ahornsiroop

Kokos Makronen

Snel iets lekkers

Als je niets lekkers in huis hebt, is dit het ultieme recept om mee aan de slag te gaan. Binnen een half uurtje kan je al genieten van heerlijke zoete kokos makronen. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, dus zorg ervoor dat je ze altijd in huis hebt. Fijn als je opeens zin krijgt in iets zoets!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast bakpapier op de bakplaat en splits het eigeel en eiwit van de eieren.

Bereiden

Doe de kokosrasp in een kom, voeg eiwitten en ahornsiroop toe meng het geheel goed door elkaar. Schep het beslag met twee dessertlepels op en maak er bolletjes van. Je kan de bolletjes ook met je handen kneden en eventueel platdrukken zodat het platte kokoskoekjes worden. Als je een spuitzak met een grote opening hebt, schep dan het beslag in de spuitzak en spuit toefjes beslag op de bakplaat.

Bakken

Bak de koekjes in circa 12 tot 15 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudgeel zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Mjam…!

Dit recept komt uit mijn boek ‘Smullen zonder Suiker!

Boek: Smullen zonder suiker!

  • bereiding: 10 minuten
  • baktijd: 15 minuten
  • calorieën per koekje: 18
  • koolhydraten per koekje: 4
  • circa 15 koekjes

Wat heb je nodig?

  • 250 gram kokosrasp
  • 4 eiwitten
  • 4 eetlepels ahornsiroop

Extra nodig:

  • keukenmachine/mixer

Optioneel:

  • spuitzak met spuitmond van tenminste 2 cm breed (dit recept is makkelijker te maken zonder spuitzak)
 
Print Friendly

2 Comments on Kokos Makronen

  1. Susan
    1 februari 2016 at 20:16 (1 jaar ago)

    Hoi Karlijn,

    Ik heb je kokosmakronen gemaakt, maar ik vond ze erg droog. Nu heb ik (voor mijn suikervrije periode) weleens kokosmakronen gemaakt met kristalsuiker, en deze waren lekker smeuiig. Het geheim was dat hier een gepureerde appel doorheen ging. Misschien ook een idee voor jouw recept. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ga dit binnenkort zeker doen.

    Beantwoorden
    • Karlijn Smeets - van Basten Batenburg
      3 februari 2016 at 16:46 (1 jaar ago)

      Hi Susan, Het kan aan het formaat van het ei liggen, wellicht dan een extra eiwit toevoegen. Dank voor de leuke tip mbt gepureerde appel!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter bij Karlijn Smeets - van Basten Batenburg Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>