Eierkoeken

Eierkoeken feature image 01

Even geen tijd voor een ontbijt, of lekkere trek tussendoor? Deze eierkoeken zijn een handig en lekker tussendoortje om in huis te hebben. Even een tip: Maak een dubbele portie en vries de eierkoeken in. Hierdoor kan je er later ook nog een paar afbakken.

Eierkoeken

Porties

8

porties
Calorieën

95

kcal
Bereidingstijd

10

Minuten
Wachten

15

Minuten

Ingrediënten

  • 75 gram speltbloem

  • 25 gram amandelmeel (Geen amandelmeel in huis? 100 gram speltbloem kan ook)

  • 1 theelepel wijnsteen-

  • Bakpoeder

  • 50 gram kokosbloesemsuiker

  • Snufje zeezout

  • 2 eieren

  • Rasp van de schil van een halve citroen

  • Extra benodigdheden
  • Vetvrij papier

  • Keukenmachine/mixer

  • Rasp

Instructies

  • Voordat je deze lekkere baksels kan maken moet je eerst nog even wat voorbereidingen doen. Bedek de bakplaat met vetvrij papier en verwarm daarna de oven voor op 180 graden.
  • Was dan de citroen en rasp de schil, en bewaar dit even in een bakje.
  • Neem een ruime kom en doe hier de eieren en de kokosbloesemsuiker in.
  • Klop de eieren en kokosbloesemsuiker gedurende een minuut of 4 goed luchtig.
  • Voeg dan het speltbloem, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, een snufje zout en de citroenrasp toe en klop dit handmatig of met de mixer op een rustige stand door het beslag.
  • Schep met een eetlepel hoopjes beslag op de bakplaat.
  • Houd er rekening mee dat het beslag nog iets zal uitlopen en rijzen, dus laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag.
  • Bepaal zelf hoe groot je de eierkoeken uiteindelijk wil hebben, door te kiezen voor 1 of twee eetlepels beslag.
  • Bak de eierkoeken circa 12 tot 15 minuten op 180 graden. Ze zijn gaar als ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  • Haal ze uit de oven, laat ze even afkoelen en trek ze dan los van het bakpapier.

Opmerkingen

  • Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.