Even geen tijd voor een ontbijt, of lekkere trek tussendoor? Deze eierkoeken zijn een handig en lekker tussendoortje om in huis te hebben. Even een tip: Maak een dubbele portie en vries de eierkoeken in. Hierdoor kan je er later ook nog een paar afbakken.
Eierkoeken
Porties
8
portiesCalorieën
95
kcalBereidingstijd
10
MinutenWachten
15
MinutenIngrediënten
75 gram speltbloem
25 gram amandelmeel (Geen amandelmeel in huis? 100 gram speltbloem kan ook)
1 theelepel wijnsteen-
Bakpoeder
50 gram kokosbloesemsuiker
Snufje zeezout
2 eieren
Rasp van de schil van een halve citroen
- Extra benodigdheden
Vetvrij papier
Keukenmachine/mixer
Rasp
Instructies
- Voordat je deze lekkere baksels kan maken moet je eerst nog even wat voorbereidingen doen. Bedek de bakplaat met vetvrij papier en verwarm daarna de oven voor op 180 graden.
- Was dan de citroen en rasp de schil, en bewaar dit even in een bakje.
- Neem een ruime kom en doe hier de eieren en de kokosbloesemsuiker in.
- Klop de eieren en kokosbloesemsuiker gedurende een minuut of 4 goed luchtig.
- Voeg dan het speltbloem, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, een snufje zout en de citroenrasp toe en klop dit handmatig of met de mixer op een rustige stand door het beslag.
- Schep met een eetlepel hoopjes beslag op de bakplaat.
- Houd er rekening mee dat het beslag nog iets zal uitlopen en rijzen, dus laat genoeg ruimte tussen de hoopjes beslag.
- Bepaal zelf hoe groot je de eierkoeken uiteindelijk wil hebben, door te kiezen voor 1 of twee eetlepels beslag.
- Bak de eierkoeken circa 12 tot 15 minuten op 180 graden. Ze zijn gaar als ze mooi goudbruin van kleur zijn.
- Haal ze uit de oven, laat ze even afkoelen en trek ze dan los van het bakpapier.
Opmerkingen
- Nog een tip: maak meteen een dubbele portie, dan heb je er later ook nog plezier van.