Donuts van Amandelmeel gezoet met Stevia

Donuts recept

Keep Calm and eat Donuts!

Dit is echt een super lekker recept voor kinderen. Donuts versieren is natuurlijk hartstikke leuk en ze opeten al helemaal. ūüėČ De donuts zijn gemaakt van amandelmeel en gezoet Greensweet Stevia suiker. Ik gebruik amandelmeel, want dit is rijk aan vitamine e, lichtverteerbaar en bevat maar 1/10 van de koolhydraten van gewone bloem. Voor de topping kan je verschillende producten kiezen, bijvoorbeeld¬†(zelf gemaakte) hazelnootpasta, griekse yoghurt¬†of icing gemaakt van een alternatief voor poedersuiker zoals¬†Greensweet Poedersuiker.¬†Deze icing is echt heel zoet, de kinderen vonden deze versiering het lekkerst, maar was te zoet naar mijn smaak. De griekse yoghurt topping heeft mijn voorkeur, een beetje zoet en lekker fris!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de donut bakvorm (6 donuts) in.

Bereiden

Neem een ruime kom en doe hier alle ingredi√ęnten in¬†en mix het geheel goed door elkaar totdat er een luchtig beslag ontstaat. Schep met een grote eetlepel, twee eetlepels in iedere donut vorm.

Bakken

Bak de donuts 20 minuten op 160 graden totdat ze mooi omhoog gerezen en goudbruin van kleur zijn. Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en haal ze uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Versieren!

Icing
Meng 3 eetlepels Icingpoeder met een beetje water door elkaar totdat een smeu√Įge¬†massa ontstaat. Smeer of druppel dit over de donuts. Om gekleurde icing te maken, doe je een halve eetlepel natuurlijke kleurstof en een halve eetlepel water in een glas. Meng dit goed door elkaar en voeg een paar druppels¬†kleurstof toe en meng goed door elkaar. Blijf druppels toevoegen totdat je de kleur mooi vindt. Daarna de icing op de donuts smeren of desgewenst (over de witte icing) druppelen.

Kwark topping
Doe zoveel kwark als je denkt nodig te hebben in een bakje en meng dit zoals bij de icing, met een paar druppels natuurlijke kleurstof. Voeg naar smaak 1 of twee druppels Greensweet Vloeibare stevia Vanille druppels of een natuurlijk zoetmiddel van je voorkeur toe. Deze topping versierde ik met een beetje suikervrij chocolade schaafsel, kies welke je in huis hebt of koop welke je lekker vindt of probeer bijvoorbeeld Lovechoc.

Choco topping
Voor de choco topping kan je een natuurlijk gezoete chocopasta gebruiken. Je kan deze bij natuurwinkels krijgen. Ik heb zelf gemaakte hazelnootpasta die ik in huis had gehaald van de natuurwinkel gebruikt (hazelnootpasta plus kokosolie, ongezoete cacao en wat honing). Deze topping versierde ik met kokosschaafsel.

Donut Worry be Happy!
Donut Give up!

Zin in meer recepten zonder geraffineerde suiker? Lees dan mijn boek¬†‘Smullen zonder Suiker!

Boek: Smullen zonder suiker!

  • bereiding: 20¬†minuten
  • baktijd: 20 minuten
  • calorie√ęn per donut (zonder topping):¬†173
  • koolhydraten per donut (zonder topping):¬†2,2
  • 1 portie deeg maakt 6 grote donuts

Wat heb je nodig?

Extra nodig:

Tip:

Maak meteen een dubbele portie, mjam! 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *